utorak, 31. prosinca 2013.

KapKejk sa čokoladom i cimetom


Zadnji post u ovoj godini, ujedno i kolač s kojim ću ući sa svojim prijateljima u Novu Godinu, tako da je ovo zapravo "novogodišnji kapkejk". Topi se u ustima točno u ponoć, zajedno sa čašom finog šampanjca. 


Recept:

  • 17 dag maslaca                             
  • 14 dag čokolade (što veći udio kakaa)
  • 20 dag šećera
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 11 dag glatkog brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1/2 žličice cimeta
  • malo ruma (po želji :) )


Postupak:

  • Na vatri rastopite čokoladu s maslacem
  • Brašno, kakao, i cimet zajedno prosijte
  • Pjenjačom umiješajte šećer i vanilin šećer, te polako jedno po jedno jaje da se sve dobro poveže
  • Umiješajte rum
  • U smjesu uspite u par navrata prosijano brašno 
  • Rasporedite ih u kalupe ili papirnate posudice, te pecite na 170 C cca 30 min


Možete ih ukrasiti kremom po želji. Makar toliko su fini da mogu biti i bez kreme. Ja sam svoje ukrasila običnim šaumom.





1 komentar: