nedjelja, 22. prosinca 2013.

Paprenjaci



Mama me počastila uranjenim božićnim poklonom, a ja ne bih bila ja, da ga odmah nisam išla isprobat. :) Idealan je za paprenjake, makar naravno, bilo kakvi keksi dolaze u obzir. Možda ne za one preprhke, jer će kod pečenja natpis jednostavno nestati, jer se keksi od puno maslaca jednostavno rasplinu. Vjerujte, isprobano ;).

Recept:

  • 50 dag glatkog brašna     
  • 3 žumanjka
  • 20 dag maslaca
  • 25 dag agavinog sirupa (ili meda)
  • 15 dag šećera
  • 20 dag mljevenih oraha
  • limunova korica
  • 1/2 žličice cimeta u prahu
  • 1/2 žličice klinčića
  • 2 žličice papra
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli


Postupak:

  • U brašno dodamo orahe i dobro promiješamo
  • Dodamo limunovu koricu, cimet, klinčić, papar, prašak za pecivo i sol
  • Umiješamo šećer, maslac, sirup od agave (ili med) i žumanjke
  • Na dasci umijesimo tijesto, umotamo ga u foliju i stavimo u hladnjak na min sat vremena
  • Tijesto izvaljamo na debljinu cca 5 mm, te izrezujemo razne oblike
  • Pečemo na 180 C cca 10tak min
  • Ostavimo da se ohlade par minuta



4 komentara:

  1. ah...sad sam tak ljubomorna...imaš žigić ....
    Fantastično izgledaju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Gdje uopće kupiti ovako nešto :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovaj konkretno je kupljen prosle godine u Muelleru.. :) al na ebayu ih ima brdo :)

    OdgovoriIzbriši