petak, 13. prosinca 2013.

Raspuknuti keksi




Recept:


  • 200 g tamne čokolade              
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu (za uvaljanje kuglica)








Postupak:


  • Na pari rastopimo čokoladu sa maslacem
  • U drugoj zdjeli izmiksamo jaja i smeđi šećer, te dodamo vanilin šećer
  • Rastopljenu čokoladu s maslacem dodamo izmiksanoj smjesi jaja i šećera
  • Kad je dobro povezana, u smjesu lagano u par puta dodajmo izmiješane sastojke brašna, soli i praška za pecivo
  • Pokrijemo zdjelu prozirnom folijom te ostavimo u hladnjaku na 2-3 sata
  • Smjesu vadimo žličicom te oblikujemo kuglice, dobro uvaljamo u šećer u prahu, stavljamo na lim na koji smo stavili papir za pečenje, te ih lagano pristisnemo s gornje strane
  • Pečemo na 180 C cca 11 min
  • Iznutra moraju ostati mekani



2 komentara:

  1. njih mi je žao kaj nisam radila sad za Božić... zbilja me zanima dal su zbilja tak fini ko što svi tvrdite :) jer izgledaju i više no slasno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zbilja su tak fini... ;) vjeruj.. ja ih obožavam.. ovak na prvu izgledaju suhi, al onda onaj trenutak kad iz zagrizeš.. mekani i pjenasti...
      pa stigneš ih jos za staru/novu godinu napravit... :)
      stvarno su jednostavni i brzi za napravit!

      Izbriši