Obožavam breskve!
Obožavam lisnato tijesto! Obožavam papar! Obožavam med! Obožavam kozji sir! Zato sam sve sjedinila u ovaj superjednostavni i superbrzi desert, idealan za ljetne dane kad vam doleti ekipa... ;)
Ide uz čašu vina, čašu hladnog piva, ma kako god! :)
Recept:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 5 breskvi (opranih i narezanih na tanke kriške)
- 120 g kozjeg sira (omekšanog)
- 2 žlice meda
- grubo mljeveni crni papar
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 220 C
- Lisnato tijesto razvaljajte, te narežite na 12 jednakih pravokutnika
- Na pleh stavite papir za pečenje
- Posložite kvadrate lisnatog tijesta na pleh
- Na svaki stavite veliku žlicu kozjeg sira, ostavivši sastrane 1 cm slobodno
- Posložite kriške breskvi, te posipajte grubo mljevenim paprom
- Stavite u pećnicu 20 min (nakon 10 min okrenite pleh, tako da vam ovo što je bilo na prednjoj strani, bude na stražnjoj kako bi se sa svih strana istomjerno speklo)
- Izvadite iz pećnice, i prije serviranje prelijte medom
Dobar tek!
Tihana
ja volim da kupim iz samoposluge hrckavo pecivo, nesto kao keksici od lesnatog testa, koji sadrži sir i breskve, ukus im je veoma disretan i prijatan zato me ne čudi ta tvoja kombinacija. Ipak bojim se da ako stavimo tako velike komade kao na slici onda možda bude kiselo. Ono što kupim ja je italijanski specijalitet, a ovo? jel hrvatksi recept?
OdgovoriIzbrišijoš šuvijek nisi videla recept gde i pišem Hvala https://kuvaricagr.blogspot.gr/2016/04/cokoladni-kolac-sa-umbirom.html
Bez bojazni, nije nimalo kiselo... ;) tanki sloj sira i par tanjih kriski breskvi.. A med daje lagano sladak kontrast.. Velicina ovih mojih je nekih 5cm x 10cm .. Nisu tako veliki ;) ajme ovo s djumbirom mi izgleda premljac!!! ;)
IzbrišiHvala, bilo je pravi uspjeh!
IzbrišiRadila sam nešto slično, ali mi baš nije uspjelo što se tiče fotogeničnosti, pa nikada nisam objavila. U svakom slućaju, znam da je ovo odlično, za naše nepce neočekivani okusi koji se divno slažu.
OdgovoriIzbrišiMeni je ovo prefino.. :) uvijek sam voljela kombinirat "nespojive" okuse, jer nakraju ispadne savrseno spojivo.. ;)
IzbrišiMeni je ovo prefino.. :) uvijek sam voljela kombinirat "nespojive" okuse, jer nakraju ispadne savrseno spojivo.. ;)
IzbrišiNe znam šta je bolje, uvod ili recept (probam već sutra). Uživanje je čitati i pratiti vaš blog :)
OdgovoriIzbrišiPozdrav, moje ime je Kristene Bella, imam 60 godina i trenutno sam bolesna, a s obzirom na moje godine i trenutno zdravstveno stanje htjela bih donirati 320.000 € za svoju imovinu.
OdgovoriIzbrišiImam veliku količinu novca koju bih vam želio staviti na raspolaganje putem donacije kako bih vam omogućio izvođenje djela dobre volje.
Ako ste zainteresirani, obratite se na moj e-mail: kristenebella@gmail.com