Recept:
- 3/4 šalice oštrog brašna
- 3/4 žličice sode bikarbone
- 3/4 šalice maslaca
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog klinčića
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 1/2 žličice soli
- 1 jaje
- 1/2 šalice sirupa od agave
Priprema:
- U posudu staviti brašno, sodu bikarbonu i začine i sve dobro promiješamo
- U drugu posudu stavimo maslac, jaje i agavin sirup i mikserom izmiksamo
- Spojimo obje smjese i zamijesmo tijesto
- Tijesto omotamo folijom i stavimo u hladnjak na sat vremena (makar može i preko noći)
- Tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine i raznim kalupimo izrezujemo željene oblike
- Dobivene oblike stavljamo na masni papir
- Pečemo na 180 C cca 10tak min
- Ostavimo da se rashlade par minuta
Ukoliko želite možete ih i ukrasiti glazurom (oči, gumbi, odjeća...)
Glazura za ukrašavanje
- 1 bjelanjak
- 1/2 žličice limunovog soka
- 1 i 3/4 šalice šećera u prahu
Mikserom izmiksajte sve sastojke u čvršću glazuru.
ko mala vojska :)
OdgovoriIzbriši