Zadnji post u ovoj godini, ujedno i kolač s kojim ću ući sa svojim prijateljima u Novu Godinu, tako da je ovo zapravo "novogodišnji kapkejk". Topi se u ustima točno u ponoć, zajedno sa čašom finog šampanjca.
Recept:
- 17 dag maslaca
- 14 dag čokolade (što veći udio kakaa)
- 20 dag šećera
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 11 dag glatkog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1/2 žličice cimeta
- malo ruma (po želji :) )
Postupak:
- Na vatri rastopite čokoladu s maslacem
- Brašno, kakao, i cimet zajedno prosijte
- Pjenjačom umiješajte šećer i vanilin šećer, te polako jedno po jedno jaje da se sve dobro poveže
- Umiješajte rum
- U smjesu uspite u par navrata prosijano brašno
- Rasporedite ih u kalupe ili papirnate posudice, te pecite na 170 C cca 30 min
Možete ih ukrasiti kremom po želji. Makar toliko su fini da mogu biti i bez kreme. Ja sam svoje ukrasila običnim šaumom.
odlično izgledaju sa prskalicama...
OdgovoriIzbriši