Sočan, mekan, slatki, kiselkasti...
Kad god imam zrele banane, koje nikako da pojedem, a ne volim bacati hranu, često ih znam iskoristiti u tijestu za kuglof. Dobije neku skroz drugačiju dimenziju. Puno je sočniji i mekaniji.
Ovoga puta sam imala i naranđe, tako da sam i njih stavila, te još dodala i kockice čokolade, i dobila božanstvo okusa... :)
Brzo, jednostavno, a jako elegantno...
Kod mene se našao na ovogodišnjem uskrsnom stolu... ;)
Recept:
- 2 šalice oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1 1/3 šalice šećera
- 2 zrele banane
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice ulja
- 2 naranđe (sok i narbana korica)
- 100 g čokolade za kuhanje (natrgana na sitnije kockice)
- 200 g čokolade za kuhanje
- naribana korica 1 naranđe
- Pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol)
- U drugoj zdjeli jaja dobro razradimo sa šećerom, dodamo zgnječene banane, ekstrakt vanilije i ulje, sok i koricu naranđe, kockice čokolade i sve dobro sjedinimo
- U mokru smjesu dodajemo u par navrata mješavinu suhih sastojaka
- Pečemo na 180 C cca 45 min
- Otopimo čokoladu na pari i prelijemo preko kuglofa
- Posipamo naribanom koricom naranđe
Dobar tek!
Tihana
Ima nešto u tim kuglofima, apsolutno sam opsjednuta njima u zadnje vrijeme.
OdgovoriIzbrišiU potpunosti se slažem... ;) skroz su neodoljivi.. I okusom i izgledom..
IzbrišiU potpunosti se slažem... ;) skroz su neodoljivi.. I okusom i izgledom..
IzbrišiBanane uvijek pojedem, ali mi se sada povlače neke naranče .... Ideja je odlična jer sam sigurna da je i kuglof baš onako aromatičan.
OdgovoriIzbrišiUistinu dobije neku novu dimenziju... :)
IzbrišiUistinu dobije neku novu dimenziju... :)
IzbrišiHola. Adoro los bizcocho con naranja.
OdgovoriIzbrišiUn saludo.