srijeda, 15. siječnja 2014.

Jabuke u šlafroku



Jabolke v šlafroku se kod nas doma rade još otkad znam za sebe. Jednostavno, brzo i super fino. Ako i ne znate palačinke radit, ovo će vam uspjet. ;) A i nekako se tješim da je ovaj desert relativno "zdrav", obzirom da jedete usput i voćku. ;) Samo vas moram upozorit na veliki nedostatak ovog recepta, a to je da nećete moć prestat jest. :) 


Recept:
  • 6 većih jabuka (kiselijih i reskih)
  • 2 jaja
  • 1 l mlijeka
  • cca 1/2 kg oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica ulja
  • ulje za prženje
Postupak:
  • Jabuke oprati, oguliti, izdubiti sredinu i narezati na krugove, debljine cca 1 cm
  • Od jaja, mlijeka, brašna, soli, šećera, vanilin šećera i žličice ulja napraviti malo gušće tijesto za palačinke (ja palačinke uvijek radim odoka, tako da ne znam točnu mjeru brašna, ali smjesa treba biti gušća od smjese za palačinke, osjetit ćete po konzistenciji)
  • Ulje dobro zagrijati, mora biti vruće kad budete utapali jabuke (jabuke moraju plivati)
  • Uroniti kolut jabuke u smjesu, te staviti pržiti u ulje
  • Pržimo s jedne i druge strane dok ne poprime finu boju
  • Izvaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi višak ulja
  • Po želji ih posipati šećerom u prahu ili cimetom

4 komentara:

  1. Peavila sam ih još kao klinka i obožavala, kada sam ih našla u jednom dječjen časopisu. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš i je "dječji" desert... :) jednostavan, a opet tako fin.. i ja ih se sjećam ko klinka.. budi lijepa okusna sjećanja ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim sve s jabukama, tako da je ovo recept za mene :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čekaj onda da izvadim još par jabučnih aseva iz rukava ;)

      Izbriši