Malo drugačija verzija Ratatouille-a, u obliku pite... :)
Klasični Ratatouille je specijalitet porijeklom iz Provanse, koji se sastoji od tikvica, patliđana, paprika i rajčica, i svježe sjckanog začinskog bilja, bosiljka, peršina, korijandara, majčine dušice...
Ja sam u svom izostavila paprike i rajčice, i dodala mrkvu.
Lagano, osvježavajuće, preeefino!
Nije baš superbrzo gotovo jer ćete dosta vremena potrošiti u rezanju trakica i slaganju istih na tijesto. Ali sav trud se isplati, jer em što je ugodno oku, vaše nepce će vam biti isto zahvalno. :)
Ako želite impresionirati goste, ova pita je idealna ideja! :)
Recept sam preuzela iz Dukatove kuharice, a glavni krivac je draga Tamara s bloga Ave Dulcis.
Malo sam ga izmijenila prema sebi i dobila ovu finu prekrasnoću! :*
- 1 kom lisnatog tijesta
- 200 g kremastog grčkog jogurta
- 40 g parmezana
- 1 jaje
- prstohvat soli
- grubo mljeveni crni papar
- 1/2 žličice svježe nasjeckanog peršina
- 1/2 žličice dimljene crvene paprike
- 1/2 žličice svježe nasjeckanog svježeg bosiljka
- 2 veće tikvice
- 2 veće mrkve
- 1 patliđan
Postupak:
- Tijesto razvaljamo i stavimo u prethodno namašćen i pobrašnjen lim, izbodemo dno i stranice vilicom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 C na 10 min
- Tikvice, mrkve i patliđan dobro operemo (ne gulimo!), te gulilicom izrežemo tanke trake
- U zdjeli izmiješamo zajedno grčki jogurt, parmezan, jaje, sol, papar, crvenu papriku i bosiljak
- Izvadimo tijesto iz pećnice, te ulijemo smjesu, i posložimo trakice povrća (slažemo ih na gusto, jednu do druge, slobodno neka se malo preklapaju)
- Vratimo u pećnicu na 180 C na još 25 min
Dobar tek!
Tihana
Meni takve povrce se ne svidjaju ali krasno so to dekorisala, i bravo ti sto koristis grcki jogurt!
OdgovoriIzbrišiHvala... :) obozavam grcki jogurt, tako da ga pokusavam koristiti sto cesce u svojim jelima.. ;)
IzbrišiHvala... :) obozavam grcki jogurt, tako da ga pokusavam koristiti sto cesce u svojim jelima.. ;)
IzbrišiDivno izgleda! meni je glavno da ne moram sama raditi tijesto, pa ga stima dizati, mijesiti i slično. Rezati povrće je šala!
OdgovoriIzbriši