četvrtak, 28. travnja 2016.

Crumble sa šumskim voćem...


Za mene je ovo idealan desert! :)
Vjerujem da ste svi već dobro upoznati sa ovim tradicionalnim britanskim desertom 
koji je dobio ime po svojoj mrvičastoj “glazuri”, a doslovan prijevod s engleskog znači “mrviti se”. 
Mogu mu se dodati i orašasti plodovi, a ako vam ponestane brašna i maslaca, prekrijte voće izmrvljenim keksima. 
Poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije. Božanstvo! :*

Recept:

  • 500 g šumskog voća
  • 0,05 l Jaffa likera od višnje
  • 175 g prosijanog oštrog brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g šećera
  • 50 g hladnog maslaca
  • 50 g kakao maslaca (otopljenog)
  • 100 g zobenih pahuljica
  • šaka grubo usitnjenih oraha i lješnjaka
  • sok i korica 1 limuna
 Postupak:
  • Šumsko voće pomiješati sa 2-3 žlice šećera, limunovim sokom i Jaffa likerom od višnje
  • Vatrostalnu posudu premazati maslacem, te posložiti šumsko voće
  • U drugoj posudi pomiješati zajedno brašno, bijeli i smeđi šećer, maslac, kakao maslaca, zobene pahuljice, orašaste plodove i koricu limuna
  • Rukama izmrviti dok se ne dobije pjeskasta smjesa
  • Posuti preko šumskog voća
  • Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C cca 40 min
Ako nemate kakao maslac, slobodno stavite 100 g običnog maslaca (hladnog).



Dobar tek!

Tihana

1 komentar:

  1. Ja mislim da imamo isti ukus sto se kuhinji tice. Bravo za lepe kombinacije.

    OdgovoriIzbriši