nedjelja, 3. travnja 2016.

Praline sa čokoladom i Jaffa likerima...


Još jedna lijepa suradnja... Ovoga puta sa Jaffa proizvodima! :)

Obzirom da su me razveselili kutijom prepunom svojih proizvoda, Jaffa sokovima, likerima i Frappeima, odlučila sam napraviti 3 recepta koja će uključivati svaki puta jedan od tri navedena proizvoda.


Prvi u nizu su Jaffa Likeri, čijih će 10 različitih okusa likera zadovoljiti i one najzahtjevnije koji su u stalnoj potrazi za kvalitetom.
Tradicionalan liker od oraha ili medice podsjeća na stare zanate i davna vremena, a osim što su vrlo ukusni, čašica takvih likera odlična je za zdravlje i raspoloženje.
Bogati likeri primamljivi su zbog kvalitetnog okusa, ali i radi originalnih pakiranja. Idealni su na pitak za ljepši spol, te originalna ideja za nesvakodnevna druženja, poslovne i privatne poklone, ali i za intimni bijeg od svakodnevice.
Likeri se spremaju prema originalnoj recepturi, te zadržavaju sve blagodati namirnica od kojih su načinjeni. Konzumiraju se rashlađeni, uz kocku leda ili kao miješano piće, ili u mom slučaju kao dio slastica.

Jaffa likerima od čokolade, jabuke, karamele, kruške, lješnjaka, medice, ruže, orahovca, vanilije i višnjevca obogatila sam ove superfine čokoladne praline, koje su dobile jednu novu zanimljivu dimenziju. :)

Superjednostave su i gotove za doslovno 15tak min. :)

Recept:
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 50 g nutelle
  • 80 g šećera u prahu
  • 10 g mljevene kave
  • 50 ml Jaffa likera (čokolada, jabuka, karamela, kruška, lješnjak, medica, ruža, orahovac, vanilija, višnjevac)
  • kakao prah za posipavanje

Postupak:
  • Čokoladu otopite na pari
  • Otopljeni maslac dobro istucite mikserom, te dodajte nutellu i šećer u prahu
  • Pomiješajte kavu i Jaffa liker po želji (ako nemate liker, slobodno stavite rum)
  • Dodajte otopljenu čokoladu i umiješajte u smjesu s nutellom
  • Radite željene oblike praline, posipajte ih kakao prahom i stavite u hladnjak na hlađenje cca 30 min


Dobar tek!

Tihana

Nema komentara:

Objavi komentar