ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Palenta sa tikvicama, graškom i feta sirom...


Ako inače niste ljubitelj palente iliti žganaca, kao ja, s ovim receptom to će se promijeniti... :)

S dodatkom tikvica i graška, ovo relativno "dosadno" jelo dobilo je neku višu dimenziju. 
Nema dugog miješanja, kuhanja, samo sve izmiješate i stavite u pećnicu na 15tak min.. ;)
Idealno kao malo drugačije predjelo ili lagano glavno jelo/ večera, zašto ne? :)
Fino i oku ugodno.... ;)



Recept:
  • 120 g palente
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 60 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30 g parmezana
  • na vrh žličice sitno narezanog chillija
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 tikvic
  • 100 g feta sira
  • šaka graška
  • svježa menta
  • grubo mljeveni papar (za posipati)

Postupak:
  • Zagrijte pećnicu na 190 C
  • U pleh stavite kokosovo ulje i stavite u pećnicu da se otopi
  • U zdjeli pomiješajte zajedno palentu, mlijeko, brašno, sol, prašak za pecivo, parmezan i chilli
  • 1 tikvicu naribajte i umiješajte u smjesu, zajedno sa pola šake graška
  • Ulijte u pleh
  • Drugu tikvicu gulilicom narežemo na tanke trake, te poslažemo po vrhu, i posipamo grašak
  • Posipamo grubo mljevenim paprom
  • Stavimo u pećnicu na 15 min
Dobar tek!

Tihana

3 komentara:

  1. Ja nisam jos kuvala sa palentom ali svidja mi se kombinacija ukusa ovog recepta i bravo ti sto koristis fetu, nadam se originalnu grcku....

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je kombinacija, ovako spremljeno ceo ručak

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo mi je odlična ideja za prilog (moji ne mogu bez mesa, pa šta ćeš!) Često radim palentu kao prilog, ali ovo je sasvim novi način!

    OdgovoriIzbriši