Ako se zaželite nečeg ultra brzog, pez puno "prtljanja", i bez pečenja, onda je ovo recept za vas! :) I što je najbolje, vratit će vas u djetinjstvo, vjerujte mi! :)
Doslovno je sve gotovo za 20tak min, uključujući i pripremu... ;) jedino što morate kratko pričekati da se malo ohladi.
Recept:
Podloga:
- Petit Beurre keksi
Krema (naranđasta):
- 1 l vode
- 1/2 kg breskvi
- 8 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
Krema (bijela):
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 4 dcl milerama
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Postupak:
Krema (naranđasta):
- Breskve oguliti i narezati na manje kockice
- Od 1 l vode uzeti par žlica, te umutiti puding od vanilije
- Ostatak vode staviti na vatru, staviti šećer, te ostaviti da zavrije
- Ubaciti kockice breskvi, te pustiti cca 5 min da se kuha na laganoj vatri
- Dodati puding, te miješati dok se smjesa ne stisne
Krema (bijela):
- Mikserom razraditi slatko vrhnje
- U mileram dodati šećer, i vanilin šećer te sve dobro izmiješati
- Postepeno umiješati slatko vrhnje u mileram
Slaganje:
- Na dno pleha (30x20 cm) poslagati Petit Beurre kekse, te preko njih preliti vruću smjesu od breskvi i pudinga
- Na to opet staviti red keksa, te ostaviti da se malo ohladi
- Nakon što se ohladilo, preliti kremom od milerama
- Staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohladi
Dobar tek!
Tihana
A joj koliko je ovo lepo i ukusno ;)
OdgovoriIzbrišiHvala! :) javite ako isprobate! ;)
IzbrišiHvala! :) javite ako isprobate! ;)
IzbrišiHvala! :) javite ako isprobate! ;)
Izbriši