petak, 10. siječnja 2014.

Krem juha od bundeve



Nemojte pasti u nesvijest, ali da, dobro vidite, ovoga puta se ne radi o slatkom. Mislim da mi je ovo potrebno da malo "isperem" organizam, da baš ne dobijem šećernu bolest od toliko slatkog zadnjih mjesec dana. Ali ne bude to dugo trajalo, možda par sati. ;)
E sad, ne mogu ovako sa slatkog odmah na neku "konkretnu" mesinu, nego moram napraviti jedan laganiji prijelaz, a da nije opet "bolnički", pa mi je zapravo logično bilo da napravim krem juhicu od butternut bundeve. Pun pogodak! Organizam refrešan! :)

Recept:

  • 1 kg butternut bundeve
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja (može i bez)
  • 1 glavica luka
  • maslinovo ulje
  • grubo mljeveni crni papar s limunom
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića



Postupak:

  • Bundevu ogulimo, očistimo od koštica, i narežemo na kockice
  • Posložimo ih na pleh, na koji smo stavili papir za pečenje, te poprskamo maslinovim uljem i popaprimo
  • Pečemo u pećnici na 200 C dok bundeva ne omekani
  • U loncu prodinstamo kratko luk, dodamo omekšale kockice bundeve, sve zalijemo povrtnim temeljcem, dodamo muškatni oraščić
  • Kuhamo cca 15tak min te sve dobro izmiksamo štapnim mikserom
  • Na kraju dodamo vrhnje (meni je prefino i bez vrhnja)




Nema komentara:

Objavi komentar