ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Puratos gastroradionica i recept za Belgijski Taco...

Pod organizacijom Puratos Konding-a, tvrtke koja je specijalizirana za pružanje usluga u proizvodnji sladoleda i slastica, kolača, te pekarskih proizvoda, u prostoru Gastronomada, organizirana je gastroradionica slastičarstva zatvorenog tipa kako bi se što bolje posvetilo svakom od polaznika, koji su isključivo bili jedni od vrhunskih hrvatskih slastičara.


 
 



 

Radionicu su vodili jedni od glavnih predstavnika Puratos Grupe, vrsni slastičar David Redon iz Belgije, te hrvatski slastičar i čokolatier Admir Karalić, koji su prezentirali nove trendove u slastičarstvu s naglaskom na čokoladi u slastičarstvu, te vođeni time, naravno da se isključivo radilo samo sa vrhunskim proizvodima kao što je belgijska čokolada s podrijetlom, Belcolade, te proizvodi za fino slastičarstvo, PatisFrance.

 

 
 


  



Cjelodnevna radionica završila je zajedničkom večerom polaznika, chefova, te vodstva tvrtke Puratos Kondinga.


 Naravno, "guštalo" se u slasticama koje su polaznici sami izradili. ;)



 

 

Jedna od slastica, malo drugačija od ostalih koja se radila bila je i Belgijski Taco, za koji ću vam i otkriti recept! :) 


BELGIJSKI TACO... 

Kompozicija:
Slatki meksički Taco
Venezuela mousse dip

Slatki meksički Taco:
200 g maslaca
200 g šećera za glazure
200 g bjelanjaka
200 g brašna
meksički začini (prizvoljno)


Postupak:
Omekšati maslac i dodati šećer za glazure
Pri kraju umiješati bjelanjke i brašno kako bi se dobilo homogeno tijesto
Koristiti špatulu kako bi se smjesa pravilno nanijela povrh silikonske podloge za pečenje
Posuti meksičkim začinima
Tacose peći na 170 C dok ne dobiju lagano smeđu boju
Izvaditi ih iz pećnice, te staviti ih na cijev kako bi ih se savilo (možete ih ostaviti i ravne pa lomiti)
Ostaviti ih da se ohlade i staviti na suho mjesto

Venezuela mousse dip:
300 g svježeg vrhnja (35%)
1000 g Belcolade Origins Venezuela 43
140 g izrađenog slatkog vrhnja


Postupak:
Zagrijati svježe vrhnje i preliti preko Belcolade Venezuela 43
Napraviti ganache i dodati prethodno izrađeno slatko vrhnje uz pomoć špatule
Istisnuti mousse u malene posude i ostaviti da se kristalizira

Dekoracija:
Posložiti meksičke tacose na pladanj i prezentirati ih s posudom Venezuela moussea za umakanje

  
Naravno da smo sve bile oduševljene Davidovim kreacijama, što se i vidi iz priložene donje slike! :))))
 

Do neke nove radionice! ;)

Tihana

Nema komentara:

Objavi komentar