Radionicu su vodili jedni od glavnih predstavnika Puratos Grupe, vrsni slastičar David Redon iz Belgije, te hrvatski slastičar i čokolatier Admir Karalić, koji su prezentirali nove trendove u slastičarstvu s naglaskom na čokoladi u slastičarstvu, te vođeni time, naravno da se isključivo radilo samo sa vrhunskim proizvodima kao što je belgijska čokolada s podrijetlom, Belcolade, te proizvodi za fino slastičarstvo, PatisFrance.
Cjelodnevna radionica završila je zajedničkom večerom polaznika, chefova, te vodstva tvrtke Puratos Kondinga.
Naravno, "guštalo" se u slasticama koje su polaznici sami izradili. ;)
Jedna od slastica, malo drugačija od ostalih koja se radila bila je i Belgijski Taco, za koji ću vam i otkriti recept! :)
BELGIJSKI TACO...
Kompozicija:
Slatki meksički Taco
Venezuela mousse dip
Slatki meksički Taco:
200 g maslaca
200 g šećera za glazure
200 g bjelanjaka
200 g brašna
meksički začini (prizvoljno)
Postupak:
Omekšati maslac i dodati šećer za glazure
Pri kraju umiješati bjelanjke i brašno kako bi se dobilo homogeno tijesto
Koristiti špatulu kako bi se smjesa pravilno nanijela povrh silikonske podloge za pečenje
Posuti meksičkim začinima
Tacose peći na 170 C dok ne dobiju lagano smeđu boju
Izvaditi ih iz pećnice, te staviti ih na cijev kako bi ih se savilo (možete ih ostaviti i ravne pa lomiti)
Ostaviti ih da se ohlade i staviti na suho mjesto
Venezuela mousse dip:
300 g svježeg vrhnja (35%)
1000 g Belcolade Origins Venezuela 43
140 g izrađenog slatkog vrhnja
Postupak:
Zagrijati svježe vrhnje i preliti preko Belcolade Venezuela 43
Napraviti ganache i dodati prethodno izrađeno slatko vrhnje uz pomoć špatule
Istisnuti mousse u malene posude i ostaviti da se kristalizira
Dekoracija:
Posložiti meksičke tacose na pladanj i prezentirati ih s posudom Venezuela moussea za umakanje
Naravno da smo sve bile oduševljene Davidovim kreacijama, što se i vidi iz priložene donje slike! :))))
Do neke nove radionice! ;)
Tihana
Nema komentara:
Objavi komentar