Ma tko ne voli burek sa sirom?? :)
Onako vrući, bogat sirom, pucketavih vanjskih kora, a unutra mekan i sočan... mmm...
Znam, znam, burek može biti samo sa mesom, a sve ostalo su pite, ali kod nas se toliko udomaćio taj naziv, da ne poznajem nikoga tko traži "pitu sa sirom illi sirnicu", to je Burek! :)
Dajem vam recept za superjednostavni i superbrzi prefini obrok, ručak, večeru, doručak, međuobrok... ;)
Ako ste jedni od rijetkih koji ne vole sir, slobodno ga zamijenite mesom ili povrćem... ;)
Recept:
- 1/2 kg gotovih kora za pite
- 375 g svježeg sira
- 250 ml mlake vode
- 50 ml ulja
- 2 žlice soli
Postupak:
- U zdjelici pomiješajte zajedno vodu, ulje i prstohvat soli, te kistom malo nauljite pleh u kojem ćete peći burek
- Siru dodajte 2 žlice soli i izmiješajte
- Odvojite 3 kore i stavite ih u pleh, tako da vam vrhove prelaze preko ruba, njima ćete nakraju zatvoriti burek
- Kistom dobro poprskajte kore
- Zatim uzmite dvije kore, te ih zgužvajte i stavite na ove prethodne kore
- Opet dobro popskajte
- Raspodijelite 1/2 sira po korama
- Pa opet 2 nagužvane kore, poprskajte, i raspodijelite ostatak sira
- Nakraju dodajte zadnje dvije zgužvane kore, te vrhove prvih najdonjih kora koje vam vire, preklopite preko i zadnji puta dobro poprskajte
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C 15tak min (dok vam kore ne dobiju zlatno smeđu boju)
Dobar tek!
Tihana
Tako ga i ja radim, i naravno, nema nikoga tko ga ne pojede do zadnje mrvice.
OdgovoriIzbriši;) naravno da je bolji s domacim korama, ali niti ova brzinska verzija s gotovim, nimalo ne zaostaje.. ;)
Izbriši