utorak, 23. veljače 2016.

Burek sa sirom...


Ma tko ne voli burek sa sirom?? :) 
Onako vrući, bogat sirom, pucketavih vanjskih kora, a unutra mekan i sočan... mmm...
Znam, znam, burek može biti samo sa mesom, a sve ostalo su pite, ali kod nas se toliko udomaćio taj naziv, da ne poznajem nikoga tko traži "pitu sa sirom illi sirnicu", to je Burek! :)
Dajem vam recept za superjednostavni i superbrzi prefini obrok, ručak, večeru, doručak, međuobrok... ;)
Ako ste jedni od rijetkih koji ne vole sir, slobodno ga zamijenite mesom ili povrćem... ;)


Recept:
  • 1/2 kg gotovih kora za pite
  • 375 g svježeg sira
  • 250 ml mlake vode
  • 50 ml ulja
  • 2 žlice soli

Postupak:
  • U zdjelici pomiješajte zajedno vodu, ulje i prstohvat soli, te kistom malo nauljite pleh u kojem ćete peći burek
  • Siru dodajte 2 žlice soli i izmiješajte
  • Odvojite 3 kore i stavite ih u pleh, tako da vam vrhove prelaze preko ruba, njima ćete nakraju zatvoriti burek
  • Kistom dobro poprskajte kore
  • Zatim uzmite dvije kore, te ih zgužvajte i stavite na ove prethodne kore
  • Opet dobro popskajte
  • Raspodijelite 1/2 sira po korama
  • Pa opet 2 nagužvane kore, poprskajte, i raspodijelite ostatak sira
  • Nakraju dodajte zadnje dvije zgužvane kore, te vrhove prvih najdonjih kora koje vam vire, preklopite preko i zadnji puta dobro poprskajte
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C 15tak min (dok vam kore ne dobiju zlatno smeđu boju)


Dobar tek!

Tihana


2 komentara:

  1. Tako ga i ja radim, i naravno, nema nikoga tko ga ne pojede do zadnje mrvice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) naravno da je bolji s domacim korama, ali niti ova brzinska verzija s gotovim, nimalo ne zaostaje.. ;)

      Izbriši