Ako želite nekoga impresionirati nekom slasticom, onda je Pavlova pravi izbor.
Tako nesavršena, a elegantna... Hrskava, mekana, ljepljiva, slatka...
I vjerujte mi, nije uopće komplicirana za napraviti, iako možda tako na prvu i ne izgleda. ;)
Recept:
Kora:
- 4 bjelanjka
- 220 g šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica octa
- otopljena čokolada (2 reda)
- 500 ml slatkog vrhnja
- 3-4 žlice espresso kave
- 1/2 papaje (narezana na kockice)
- 1/2 šalice višanja
Postupak:
Kora:
- Zagrijte pećnicu na 140 C
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, te postepeno dodavajte šećer, ekstrakt vanilije, i nakraju ocat
- Dobro sve izmiksajte, dok smjesa ne postane jednolična i čvrsta
- Žlicom istresite smjesu u krugove (sredinu malo stisnete, tako da su vam rubovi pavlove viši, kako bi krema fino ispunila unutrašnjost pavlove)
- Kapnite par kapi otopljene čokolade i štapićem za ražnjiće lagano umiješajte u bjelanjke
- Sušite kore 60 min
- Ostavite u pećnici da se skroz ohlade
- Mikserom razradite slatko vrhnje sa espressom dok ne dobijete čvrstu kremu
Donju koru premažite bogato kremom, dodajte drugu koru, opet kremu i na vrh poslažite voće koje ste vrlo kratko na laganoj vatri prokuhali dok ne ispusti sok, te sve žlicom lagano prelijte otopljenom čokoladom.
Dobar tek!
Tihana
Nema komentara:
Objavi komentar