četvrtak, 8. listopada 2015.

Čokokolač s vanilijom i jabukama...



Napokon nešto kremasto i kod mene! :) Zaželjela sam se čokolade, i to puno nje! A obzirom da me Moja čokolada razveselila pravim čoko paketom, u kojem je bila i Whittard Hot Chocolate s karamelom, odlučila sam da je ovo idealan kolač da isprobam jedan od proizvoda iz paketa! :) 

Britanska marka Whittard nudi paletu ukusnih vrućih čokolada, kava i čajeva. U kolekciji vrućih čokolada se nalazi i klasična i bogata vruća čokolada Luxury koja će Vas iznenaditi s punoćom okusa, a simpatična ambalaža idealna je za darivanje! :) Vruća čokolada Luxury (350 g) je zapravo »klasična« vruća čokolada bez dodataka i s obzirom na pun okus kakaa nisu potrebni dodatni okusi za upotpunjavanje okusa. 



Jabuke sam imala već doma, tako da su samo čekale idealnu kombinaciju u kojoj ću ih iskoristiti! :)
Umjesto jabuka, možete iskoristiti bilo koje drugo vama drago voće.
A obzirom da ne sadrži niti mlijeko niti jaja, kolač je idealan i za vegane!


Recept:
Biskvit:

  • 1 žličica alkoholnog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 5 žlica biljnog ulja
  • 1 šalica vode

Krema od vanilije i jabuka:
  • 1 puding od vanilije
  • 5-6 jabuka 
  • 800 ml vode
  • 4 žlice meda
  • 4 žlica smeđeg šećera

Krema od čokolade:

    Postupak:
    Biskvit:
    • Suhe sastojke dobro izmiješati
    • Dodati mokre sastojke, te sve dobro zajedno izmiješati
    • Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C cca 35 min 
    • Izvaditi iz pećnice, te ostaviti da se biskvit ohladi

    Krema od vanilije i jabuka:
    • Jabuke oguliti i narezati na male kockice
    • Staviti ih u 600 ml vode, staviti 4 meda i kuhati dok ne omekšaju (mekanoća kao kad kuhate za kompot)
    • Puding od vanilije, zajedno sa 4 žlice smeđeg šećera zajedno izmiješati i uliti u jabuke
    • Kuhati zajedno dok ne dobijete željenu gustoću

    Krema od čokolade:
    • U lonac uliti slatko vrhnje, dodati natrganu čokoladu, i 2 žlice Whittard Hot Chocolate s karamelom ili kakaa, stalno miješati dok se čokolada ne otopi
    • Preliti preko kreme od vanilije i čokolade
    • Nakon što se biskvit ohladio, preko njega preliti kremu od vanilije i jabuka, ostaviti da se ohladi, i staviti u hladnjak da se stvrdne, cca pola sata
    • Za to vrijeme napraviti glazuru, i preliti ju preko kreme
    • Sve zajedno staviti u hladnjak na par sati 


    Za sve dodatne Mojacokolada.hr proizvode za pečenje, klik na link Mojacokolada.hr - proizvodi za pečenje !  
    Dobar tek!

    Tihana




    3 komentara: