Napokon nešto kremasto i kod mene! :) Zaželjela sam se čokolade, i to puno nje! A obzirom da me Moja čokolada razveselila pravim čoko paketom, u kojem je bila i Whittard Hot Chocolate s karamelom, odlučila sam da je ovo idealan kolač da isprobam jedan od proizvoda iz paketa! :)
Britanska marka Whittard nudi paletu ukusnih vrućih čokolada, kava i čajeva. U kolekciji vrućih čokolada se nalazi i klasična i bogata vruća čokolada Luxury koja će Vas iznenaditi s punoćom okusa, a simpatična ambalaža idealna je za darivanje! :) Vruća čokolada Luxury (350 g) je zapravo »klasična« vruća čokolada bez dodataka i s obzirom na pun okus kakaa nisu potrebni dodatni okusi za upotpunjavanje okusa.
Jabuke sam imala već doma, tako da su samo čekale idealnu kombinaciju u kojoj ću ih iskoristiti! :)
Umjesto jabuka, možete iskoristiti bilo koje drugo vama drago voće.
A obzirom da ne sadrži niti mlijeko niti jaja, kolač je idealan i za vegane!
Recept:
Biskvit:
- 1 1/2 šalica oštrog brašna
- 3 žlice Whittard Hot Chocolate s karamelom ili kakaa
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica alkoholnog octa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 5 žlica biljnog ulja
- 1 šalica vode
Krema od vanilije i jabuka:
- 1 puding od vanilije
- 5-6 jabuka
- 800 ml vode
- 4 žlice meda
- 4 žlica smeđeg šećera
Krema od čokolade:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 350 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice Whittard Hot Chocolate s karamelom ili kakaa
Postupak:
Biskvit:
- Suhe sastojke dobro izmiješati
- Dodati mokre sastojke, te sve dobro zajedno izmiješati
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C cca 35 min
- Izvaditi iz pećnice, te ostaviti da se biskvit ohladi
Krema od vanilije i jabuka:
- Jabuke oguliti i narezati na male kockice
- Staviti ih u 600 ml vode, staviti 4 meda i kuhati dok ne omekšaju (mekanoća kao kad kuhate za kompot)
- Puding od vanilije, zajedno sa 4 žlice smeđeg šećera zajedno izmiješati i uliti u jabuke
- Kuhati zajedno dok ne dobijete željenu gustoću
Krema od čokolade:
- U lonac uliti slatko vrhnje, dodati natrganu čokoladu, i 2 žlice Whittard Hot Chocolate s karamelom ili kakaa, stalno miješati dok se čokolada ne otopi
- Preliti preko kreme od vanilije i čokolade
- Nakon što se biskvit ohladio, preko njega preliti kremu od vanilije i jabuka, ostaviti da se ohladi, i staviti u hladnjak da se stvrdne, cca pola sata
- Za to vrijeme napraviti glazuru, i preliti ju preko kreme
- Sve zajedno staviti u hladnjak na par sati
Dobar tek!
Tihana
Jao koliko je ovo samo slasno :)
OdgovoriIzbrišiHvala! Uistinu je! Nama ne nestao u roku 10min... ;)
IzbrišiHvala! Uistinu je! Nama ne nestao u roku 10min... ;)
Izbriši