četvrtak, 22. listopada 2015.

Pull apart kruh sa hummusom i povrtnim mixom...


Obzirom da su me Sana delikatese razveselile poklonom punim prefinih priozvoda od Hummusa i Povrtnim mixevima, odlučila sam da ću ih isprobati u kombinaciji sa nečim krušnim, te sam se odlučila da će to biti jedna od verzija Pull apart kruha.
I vjerujte mi preeeeefino je! 
Mekano, sočno, kiselkasto, lagano pikantno... Mljac!!!! 

 Ako volite uživati u finoj, kvalitetnoj i zdravoj hrani, a pri tom se osjećati dobro, neovisno o tome pojedete li nešto nabrzinu ili kuhate satima, proizvodi Sana delikatesa su idealni za vas! 
Sana delikatese nude velik izbor proizvoda od hummusa (Hummus Classic, Hummus Chilli, Hummus cijela zrna i Hummus zelena parika) i povrtne mixeve (blagi i pikant).

Hummus je namaz od slanutka i sezama uz dodatak začina. Zbog svojih visokih nutritivnih vrijednosti i ugodnog blagog okusa prozvan je najboljim namazom koje je izumilo čovječanstvo. Izvorno je napravljen na Bliskom istoku prije nekoliko tisuća godina i kao dio drevne prehrane jedan je od najpopularnijih bliskoistočnih namaza. Ovo tisućljetno jelo dobro je poznato i u kuhinjama južnog Mediterana,a u novije vrijeme je osvojilo i zapadnu kulturu koja je od njega napravila razne varijacije. Ovaj jedinstveni namaz ljudi obožavaju zbog njegove punoće okusa, iznimne mazivosti, ali i visokih nutritivnih vrijednosti.

Svi proizvodi Sana delikatesa su bez kolesterola, bez glutena, niskog glikemijskog indexa, a njihovi povrtni mixevi su sa velikim komadima povrća (pečeni patlidžan, paprika, luk, mrkva, češnjak... ). 




Recept:
  • 500 kg polubijelog oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 180 ml čvrstog jogurta


Postupak:
  • Kvasac otopiti u 2 dcl zaslađenog toplog mlijeka i ostaviti na toplom da nabubri
  • U drugoj zdjeli pomiješati zajedno brašno,  sol, maslinovo ulje, jaje, žumanjak, jogurt, te nakraju dodati i kvasac
  • Sve dobro umijesiti, pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči
  • Razvaljati tijesto na debljinu cca 1 cm, premazati Hummusom s dodatkom cijelih zrna slanutka i Hummusom Chilli , te preko toga posipati Povrtni mix pikant (prilog od pečenog patlidžana i povrća s dodatkom čilija)
  • Raspodijeliti tijesto na 3 jednake trake, i poslagati jedna na drugu
  • Prerezati na manje dijelove veličine cca 5 cm i poslagati ih u pleh u koji smo prethodno stavili papir za pečenje (slažemo ih tako da su stranice (vrhovi) prema gore) 
  • Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C cca 40tak min

Dobar tek!

3 komentara: