Čokolada. Kakao. Orašasti plodovi. Orasi. Bademi. Indijski oraščić. Kikiriki.
Svaki puta ispadne da su najjednostavnije stvari i najjfinije. ;)
Priznajem, ovo je nešto za moju dušu, pardon, trbuščić. :)
Recept:
Tijesto:
- 1/3 šalice omekšanog maslaca
- 3/4 šalice šećera
- 1 jaje
- 2 šalice oštrog brašna
- 2 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1 šalica usitnjenih orašastih plodova
- 1/2 šalice kakaa
- 1/2 šalice mlijeka
Glazura:
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 20 dag tamne čokolade
- par kapi ekstrakta od vanilije
Postupak:
Tijesto:
- Mikserom dobro izradite maslac sa šećerom
- Dodamo jaje, sve zajedno izmiksamo
- U drugoj zdjeli sjedinimo zajedno suh sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, orašaste plodove i kakao)
- Postepeno suhu smjesu dodajemo mokroj, naizmjence sa mlijekom, te miksamo dok se sve ne sjedini
- Smjesu prelijemo u prethodno namašćen i pobrašnjen lim
- Pečemo cca 60 min na 180 C
Glazura:
- U lončić ulijemo slatko vrhnje i kuhamo do vrenja
- Dodajemo nasjeckanu čokoladu i miješamo dok se ne otopi
- Dodamo nekoliko kapi ekstrakta vanilije
- Pustimo da se glazura malo ohladi te ju prelijemo preko kolača
- Ostavimo neko vrijeme da se glazura stvrdne
Dobar tek!
Tihana
Nema komentara:
Objavi komentar