Sa ovim kruhom nikoga nećete ostaviti ravnodušnim. Mekan, sočan, bogat, sirast... prefin! Jedina mana mu je što ćete ga pojesti odmah, pa ćete ga morati raditi opet i opet i opet... ;) ako se to može nazvati manom :).
Recept:
Tijesto:
- 220g kiselog vrhnja
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 šalice maslaca
- 1 žličica soli
- 2 paketića suhog kvasca
- 1/2 šalice tople vode
- 2 jaja (razmućena)
- 4 šalice oštrog brašna
Punjenje:
- 220g svježeg sira
- 3/4 šalice šećera
- 1 jaje (razmućeno)
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Postupak:
- Na laganoj vatri zagrijte kiselo vrhnje, šećer, maslac i sol, dok se maslac na otopi
- Kvasac ostavite da se malo digne u toloj vodi (cca 5min)
- Dodajte smjesu s maslacem i jaja, sve dobro umiješajte
- Na kraju postepeno dodajte brašno i sve dobro umijesite rukama (tijesto bi vam trebalo biti ljepljivo)
- Pokrijte prozirnom folijom i stavimo u hladnjak na min 8 sati
- Tijesto razdijelite na 4 jednaka dijela, svako razvaljajte na pravokutnike cca 30x20cm, na svako stavite 1/4 smjese , lagano rubove zaoblite da vam smjesa ne iscuri, te sva 4 dijela zarolajte zajedno
- Tako zarolani kruh stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen lim, pokrijte i ostavite sat vremena da se tijesto udupla
- Pecite na 190 C cca 15-20 min
Punjenje:
- Sir, šećer, jaje i ekstrakt vanilije dobro mikserom razradite
Koristila sam šalicu od jogurta (2 dcl).
Dobar tek!
Tihana
Nema komentara:
Objavi komentar