srijeda, 10. rujna 2014.

Tart od čokolade, smokava i nara...


Volim rujan. Volim ovaj prijelaz ljeta u jesen. Bogatstvo plodova. Bogatstvo boja. Bogatstvo mirisa. Tržnice pune svih divota. 
Sezona nara! Obožavam njegove bobice... izgledaju prekrasno poput perlica, a kad ih stavite u usta naprave eksploziju svježine...
Sezona smokava! Izvana tako divno zeleno crvenkaste, a iznutra jarko crvene i slatke poput meda... 



Ovoga puta sam ove dvije namirnice iskombinarala sa tamnom čokoladom i zobenim keksima. 

Najbolje od svega što je priprema ultra kratka, ne treba vam pećnica, jer se ne peče, samo hladnjak i malo vremena da se sve dobro stvrdne. :) 


Recept:

  • 200g Gran Cereale keksa
  • 90 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 5-6 smokvi
  • 2 nara


Postupak:

  • Kekse u blenderu dobro usitniti te im umiješati otopljeni maslac
  • Kalup za tart namastiti i rasporediti smjesu keksa i maslaca, dobro žlicom pritisnuti
  • Staviti u hladnjak na sat vremena
  • Čokoladu otopiti na pari, dodati slatko vrhnje, dobro sve promiješati i maknuti sa vatre
  • Ostaviti da se ohladi na sobnu temp
  • Preliti preko keksa i vratiti u hladnjak na cca 3 sata
  • Smokve prerezati na 1/4 i nar očistiti i posložiti ih po čokoladi





Dobar tek!

Tihana

1 komentar: