Volim rujan. Volim ovaj prijelaz ljeta u jesen. Bogatstvo plodova. Bogatstvo boja. Bogatstvo mirisa. Tržnice pune svih divota.
Sezona nara! Obožavam njegove bobice... izgledaju prekrasno poput perlica, a kad ih stavite u usta naprave eksploziju svježine...
Sezona smokava! Izvana tako divno zeleno crvenkaste, a iznutra jarko crvene i slatke poput meda...
Ovoga puta sam ove dvije namirnice iskombinarala sa tamnom čokoladom i zobenim keksima.
Najbolje od svega što je priprema ultra kratka, ne treba vam pećnica, jer se ne peče, samo hladnjak i malo vremena da se sve dobro stvrdne. :)
Recept:
- 200g Gran Cereale keksa
- 90 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
- 5-6 smokvi
- 2 nara
Postupak:
- Kekse u blenderu dobro usitniti te im umiješati otopljeni maslac
- Kalup za tart namastiti i rasporediti smjesu keksa i maslaca, dobro žlicom pritisnuti
- Staviti u hladnjak na sat vremena
- Čokoladu otopiti na pari, dodati slatko vrhnje, dobro sve promiješati i maknuti sa vatre
- Ostaviti da se ohladi na sobnu temp
- Preliti preko keksa i vratiti u hladnjak na cca 3 sata
- Smokve prerezati na 1/4 i nar očistiti i posložiti ih po čokoladi
Tihana
Joj, veliki NJaM prica sve....odlicno
OdgovoriIzbriši