Obzirom da sam na poklon dobila teglicu svježe mente, i to ne bilo kakve, nego Menta Čokolada, znala sam da je ovo izvrsna prilika da isprobam jako hvaljeni recept kolegice blogerice imenjakinje Tihane, s bloga Just Cake the Cupcake, inače Majstorice Čizkejkova ;)
(recept i postupak preuzet s njenog bloga).
Nisam ni znala da postoji ta vrsta začinskog bilja, a kamoli i da čokoladu možeš kupiti u teglici :).
Svo ti začinsko bilje možete kupiti kod Green Friends, koji znaju povremeno imati štand u Centru Cvjetni, na Cvjetnom trgu u Zagrebu.
Recept:
- 200 g Grand Cereale Krokant keksa
- 60 g maslaca
- 20 g šećera u prahu
- 250 g krem sira (mascarponea)
- 400 ml vrhnja za šlag
- 100 g kokosa
- listići mente (sitno nasjeckani)
- korica limuna
Postupak:
- Kekse dobro izmrviti u multipraktiku, te spojiti sa rastopljenim maslacem i šećerom u prahu
- Na dno kalupa staviti pek papir, te staviti mješavinu keksa i maslaca, dobro žlicom pritisnuti
- Sir dobro razraditi mikserom
- Vrhnje za šlag razraditi u šlag, ne prečvrsti da se ne pretvori u maslac
- Spojiti sa sirom, dodati kokos, sitno nasjeckane listiće mente, i koricu limuna
- Sve dobro izmiješati, te staviti u kalup na podlogu, izravnati
- Staviti u hladnjak na cca sat vremena
- Izvaditi i konzumirati :)
Možete ukrasiti drobljenim keksima, listićima mente i na kockice grubo narezanom čokoladom.
Uživajte prožimajući divne okuse...
Tihana
Super ideja :)
OdgovoriIzbrišiPoseti i nas
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1626326133931218705#allposts