četvrtak, 28. studenoga 2013.

Jabukolina

Jabuke, orasi, cimet... tako jednostavno, a tako neobjašnjivo fino... radeći ovo, vratila sam se u djetinjstvo... želim taj isti osjećaj i vama kad ga budete isprobavale... 




Recept:


  • 2 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica ulja
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 3-4 veće jabuke (može i više da bude sočnije)
  • cimet za jabuke
  • malo oraha (može i bez)



Mjera u ovom slučaju mi je čašica jogurta (cca 2 dcl).





Postupak:
  • Umutimo jaja i šećer
  • U brašno stavimo prašak za pecivo, te polako dodajemo u smjesu jaja i šećera
  • Dodamo ulje i šalicu jogurta
  • Sve skupa dobro izmiješamo, te u kalup za pečenje (cca 20 cm) izlijemo pola smjese i stavimo peći na 180C, cca 10 min
  • Izvadimo, stavimo jabuke narezane na manje kriške, i zalijemo ostatkom smjese, te još ostatak jabuka posložimo po vrhu i opet stavimo u pećnicu na 180C, cca 30 min





1 komentar:

  1. izgleda mi kao neka tortica koju bi radio Rudolph van Veen :)

    OdgovoriIzbriši