utorak, 26. studenoga 2013.

Lava Limun Kejk




Danas sam se odlučila za jedan super ultra jednostavan recept, za koji smatram da ga i onaj s 4 lijeve u kuhinji može bez imalo muke napraviti, a za uložen trud se nagraditi desertom prije deserta, lizanjem "čokoladne" zdjele. To mi je bila omiljena aktivnost kad sam bila kikićka, al ni danas se ništa nije promijenilo. :)




Sastojci                                                          


  • 2 jaja
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g šećera u prahu
  • 75 g maslaca
  • 1 velika žlica gorkog kakao praha
  • 1 velika žlica brašna
  • korica limuna/naranđe



Postupak:
  • Odvojimo bjelanjke od žumanjaka; bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg
  • Žumanjke umutimo sa šećerom, dodamo omekšali maslac, kakao, ribanu koricu limuna/naranđe, aromu vanilije, u pećnici omekšalu čokoladu te nakraju dodamo žlicu brašna. Sve dobro umutimo.
  • U smjesu od žumanjaka lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Napunimo 2/3 kalupa smjesom, koje smo prethodno namazali maslacem i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva cca 8 min
  • pečemo ih do granice pucanja, izvana moraju biti hrskavi, a unutra moraju ostati tekući
  • Poslužimo ih same, ili uz kuglicu sladoleda ili s preljevom od karamela






3 komentara:

  1. Uf, jako mi je drag ovaj desert. Još kuglica sladoleda gore, pravo savršenstvo.

    OdgovoriIzbriši
  2. probala...odličnooo ;)
    Jučer smo ih klopali sa sladoledom (samo kaj mi nisu ostali skroz tekući nego sam ih ostavila još mrvu jer me strah salmonele...ah luda sam al ne mogu si pomoć)
    uglavnom danas sam ispekla biskvitić stavila na njega hrpu marmelade od višanja i šlag i ovo je ispalo nekaj tipa Boban torte...uglavnom ovo mi je još jedan tvoj odličan recept koji ču definitivno ponovno radi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mmmm.. zvuči fino! drago mi je da ti se svidjelo.. ja baš namjeravam sad jedan dan isprobat Boban tortu.. tek sam ju prije par dana prvi put jela, i pala sam u trans... :)

      Izbriši