Još jedan u nizu jednostavnih, a jako finih slastica...
Moj pojam jeseni je bogatstvo boja, okusa, mirisa... Tako da ni ovoga puta ništa od toga nisam izostavila.
CImet, anis, đumbir...
Recept:
- 100 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 100 g hladnog maslaca
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica cimeta ili 2 štapića
- 3 zvijezde anisa
- 1 žličica narezanog na veće komadiće đumbira
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kukuruznog brašna
Postupak:
- U blenderu usitniti brašno, šećer, sol i maslac
- Prstima smjesu utisnuti u maslacem premazane kalupiće
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći cca 15 min na 180 C
- Za to vrijeme na laganoj vatri kuhati mlijeko ca cimetom, anisom i đumbirom
- U drugoj posudi pjenjačom izraditi jaja sa šećerom i brašnom
- Kad je mlijeko zakuhalo, izliti manju količinu u jaja i sve dobro izmiješati
- Sve skupa vratiti u mlijeko i kuhati dok se ne dobije kremasta smjesa
- Kad su se kore ohladile, žlicom uliti kremu i posipati cimetom, ostaviti da se sve skupa ohladi na sobnoj temp
- Staviti u hladnjak na još 2 sata da se krema stisne
Dobar tek!
Tihana
slike su SUPER!!!!Bravo :)))
OdgovoriIzbrišiHvala! :)
IzbrišiHvala! :)
Izbriši1. vau!i Kremice od djumbira!
OdgovoriIzbriši2. Vau!Recept je originalan!
3. Vau! Volim ove stranice na slici, podsecaju mi stari knjigu mog deda sa lekovitim biljkama!
Bravo!
Pitanje: da li ispadne isto ukusno bez dodanja anisa??? Ne volim anis...
OdgovoriIzbrišiIspadnu i bez anisa prefine! :) slobodno ga izostavis..
IzbrišiIspadnu i bez anisa prefine! :) slobodno ga izostavis..
Izbriši