Više sastojaka u mesnim prerađevinama ne znači nužno i bolju kvalitetu, što je glavna ideja nove kampanje PIK Vrbovca pod nazivom „Manje je više“.
Kako bi educirao hrvatsku javnost o zdravstvenim prednostima mesnih prerađevina pod brendom PIK, u kampanji je organiziran i kulinarski dvoboj između kondicijskog trenera i promotora zdravog životnog stila Marija Valentića i rukometnog reprezentativca Zlatka Horvata. Za regularnost dvoboja pobrinuo se stručni žiri kojeg su činili majstor kuhar Branko Ognjenović i nutricionistice Karmen Matković Melki i Sanja Ćosić iz Definicije hrane.
Zlatko Horvat nije krio oduševljenje kulinarskim dvobojem, te je naglasio kako mu
je izuzetno važna svakodnevna prehrana koja je ključ pravilnog rada mišića i
koja omogućuje unos mesnih proizvoda bez
suvišnih dodataka. S njim se složio i Mario
Valentić, koji svojim polaznicima uvijek
preporučuje mesne prerađevine bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i
soje.
Mesne prerađevine pod brendom PIK, svojim prirodnim dodacima ne uzrokuju
nikakve alergijske reakcije. Direktorica
marketinga PIK Vrbovca Tihana Vujčić otkrila je tajne kvalitete PIK mesnih
prerađevina, a to su stalna ulaganja, inovativnost i kontinuirano praćenje
svjetskih trendova. Također, dodala je da PIK
Vrbovec tržištu nudi cijeli asortiman mesnih prerađevina pod brendom PIK
bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, a sve s
ciljem da na stol potrošača donese najkvalitetnije proizvode odnosno 100 posto zadovoljstva i samo
vrhunsku kvalitetu.
Direktorica razvoja PIK-a, Ines
Bertinovec predstavila
je proizvode koji su nosioci markice „nula posto“, a upravo s tom markicom garantiraju
nula posto suvišnih dodataka i zato PIK
mesne prerađevine možete konzumirati
bez straha od alergija i mogućih štetnih utjecaja na zdravlje.
RECEPTI:
ŠPINATNO MESNI PITAROVIĆ BY Mario Valentić (4 osobe)
- 3 jaja
- Himalajska sol - cvijet soli
- heljdino brašno
- 1-2 žlice pšeničnih posija
- 300 g listova koprive ili mladog špinata - blanširani ili friški, ovisno o osobnim preferencijama
- 1 poriluk
- 1 komorač
- PIK šunka 200 g
- kokosov maslac ili maslinovo ulje
- domaće vrhnje ili vlasac za dekoraciju
- Jaja istući pjenjačom, dodati u njih himalajsku sol, heljdino brašno i 1-2 žlice pšeničnih posija i vode
- Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač i šunku izrezane na trake ili kockice, dodati prethodno pripremljenoj smjesi
- Sve zajedno izliti u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispeći s jedne strane, te okrenuti i kratko ispeći i s druge strane
- Dobivenu palačinku podijeliti na 8 trokuta, svaki trokutić ukrasiti vrhnjem i posuti svježim vlascem
- Poslužiti kao samostalno jelo ili međuobrok
LAGANA SALATA OD MORTADELE BY Zlatko Horvat (4 osobe)
- 200 g PIK Mortadele
- 50 g kuhanog graha
- 30 g luka
- 1 žličica senfa
- 50 ml bučinog ulja
- 30 ml Aceto balsamica
- 20 g soli
- 10 g papra
- 100 g svježe rajčice
- 2 kom kuhanih jaja
- Jaja skuhati, ohladiti i narezati na kolutove
- Luk i rajčicu očistiti i narezati na kockice
- Mortadelu narezati na kockice veličine graha
- Povrće, jaja i mortadelu pomiješati u zdjeli, te začiniti s malo soli, paprom, bučinim uljem, acetom balsamicom i senfom
- Promiješanu salatu ohladiti i poslužiti kao samostalno jelo ili prilog
Zlatko Horvat :)
OdgovoriIzbriši