Ne, nije Nova Godina... :) Rođendan mi je!!!! Jel ima bolje izlike za počastit se šampanjcem?! :) Inače nisam neka mala od čaše, ali šampanjac volim popiti, ili ga u ovom slučaju pojesti. ;)
Ovi cupcakesi su tako lagani i prozračni, sa suptilnim okusom šampanjca, tako da su moje preporuke da uz njih slobodno i popijete malo tog šampanjca. :) Onako, za potpuni doživljaj.
Inače, jedino što se može pravim šampanjcem, odnosno pjenušavim vinom zvati, dolazi samo iz regije Champagne, iz Francuske, ostalo su pjenušci.
Nije neophodno da je ovaj iz Francuske ;).
Recept:
Cupcakes:
- 1/2 šalice omekšalog maslaca
- 1 šalica šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 3/4 šalice oštrog brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice slatkog vrhnja
- 1/2 šalice šampanjca
Buttercream:
- 3 1/2 šalice šećera u prahu
- 1 šalica omekšalog maslaca
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 3-4 žlice šampanjca
Postupak:
- U većoj zdjeli izmiksajte šećer s maslacem, dok smjesa ne postane lagana i prozračna
- Dodajte jedno po jedno jaje, iza svakog dobro izmiksajte, te umiješajte ekstrakt vanilije
- U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol)
- U trećoj zdjeli lagano pomiješajte slatko vrhnje sa šampanjcem
- Naizmjence suhe sastojke i slatko vrhnje sa šampanjcem dodajte smjesi s maslacem, počevši i završivši sa suhim sastojcima
- Smjesu ulijte u kalupe za cupcakese (malo više od pola kalupa bi trebali biti puni)
- Pecite na 180 C cca 20 min
- Ostavite da se skroz ohlade
Buttercream:
- Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu, otprilike 2 min, dok smjesa ne postane glatka, dodajte ekstrakt vanilije i šampanjac, te miksajte još 1 min
- Istisnite ih po cupcakesima
Dobar tek!
Tihana
Sretan rodjendan :)
OdgovoriIzbrišihvala! <3
Izbriši