četvrtak, 30. lipnja 2016.

Lisnato sa breskvama, kozjim sirom, paprom i medom...



Obožavam breskve!
Obožavam lisnato tijesto! Obožavam papar! Obožavam med! Obožavam kozji sir! Zato sam sve sjedinila u ovaj superjednostavni i superbrzi desert, idealan za ljetne dane kad vam doleti ekipa... ;)
Ide uz čašu vina, čašu hladnog piva, ma kako god! :)

Recept:
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 5 breskvi (opranih i narezanih na tanke kriške)
  • 120 g kozjeg sira (omekšanog)
  • 2 žlice meda
  • grubo mljeveni crni papar

Postupak:
  • Zagrijte pećnicu na 220 C
  • Lisnato tijesto razvaljajte, te narežite na 12 jednakih pravokutnika
  • Na pleh stavite papir za pečenje
  • Posložite kvadrate lisnatog tijesta na pleh
  • Na svaki stavite veliku žlicu kozjeg sira, ostavivši sastrane 1 cm slobodno 
  • Posložite kriške breskvi, te posipajte grubo mljevenim paprom
  • Stavite u pećnicu 20 min (nakon 10 min okrenite pleh, tako da vam ovo što je bilo na prednjoj strani, bude na stražnjoj kako bi se sa svih strana istomjerno speklo)
  • Izvadite iz pećnice, i prije serviranje prelijte medom

Dobar tek!

Tihana

Broj komentara: 7:

  1. ja volim da kupim iz samoposluge hrckavo pecivo, nesto kao keksici od lesnatog testa, koji sadrži sir i breskve, ukus im je veoma disretan i prijatan zato me ne čudi ta tvoja kombinacija. Ipak bojim se da ako stavimo tako velike komade kao na slici onda možda bude kiselo. Ono što kupim ja je italijanski specijalitet, a ovo? jel hrvatksi recept?
    još šuvijek nisi videla recept gde i pišem Hvala https://kuvaricagr.blogspot.gr/2016/04/cokoladni-kolac-sa-umbirom.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez bojazni, nije nimalo kiselo... ;) tanki sloj sira i par tanjih kriski breskvi.. A med daje lagano sladak kontrast.. Velicina ovih mojih je nekih 5cm x 10cm .. Nisu tako veliki ;) ajme ovo s djumbirom mi izgleda premljac!!! ;)

      Izbriši
    2. Hvala, bilo je pravi uspjeh!

      Izbriši
  2. Radila sam nešto slično, ali mi baš nije uspjelo što se tiče fotogeničnosti, pa nikada nisam objavila. U svakom slućaju, znam da je ovo odlično, za naše nepce neočekivani okusi koji se divno slažu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prefino.. :) uvijek sam voljela kombinirat "nespojive" okuse, jer nakraju ispadne savrseno spojivo.. ;)

      Izbriši
    2. Meni je ovo prefino.. :) uvijek sam voljela kombinirat "nespojive" okuse, jer nakraju ispadne savrseno spojivo.. ;)

      Izbriši
  3. Ne znam šta je bolje, uvod ili recept (probam već sutra). Uživanje je čitati i pratiti vaš blog :)

    OdgovoriIzbriši