Crveno, jagodasto, lagano, romantično...
napokon sam dočekala ovo dobe godine! Napokon u rukama držim ove divne svježe crvene plodove, koji pružaju neizmjerne gastro mogućnosti.
Makar, iskreno, najbolje su onako svježe, bez ičega.
Obzirom da su tek krenule, ovo je tek prvi u nizu jagodastih slatkih stvari koje radim. :)
Mislim da ne trebam puno filozofirati oko ove divote, slika govori tisuću riječi. ;)
Recept:
Tijesto:
- 210 g oštrog brašna
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 125 g maslaca
- 1 jaje
Krema:
- 500 g mascarponea
- 1/4 šalice šećera u prahu
- 1 žličica soka od limuna
- korica limuna
- 3/4 žličice ekstrakta vanilije
- malo Porta
Postupak:
Tijesto:
- U prosijanu mješavinu brašna i šećera u prahu, dodamo omekšali maslac i jaje i umijesmo tijesto
- Umotamo ga u foliju i stavimo u hladnjak na 30 min
- Tijesto razvaljamo, te ga stavimo u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup
- Opet ga vratimo u hladnjak na još 30 min
- Pečemo ga u pećnici na 190 C cca 20-25 min
Krema:
- U zdjelu stavimo mascarpone, šećer u prahu, sok i koricu limuna, porto, te ekstrakt vanilije i sve dobro mikserom izradimo
- Kad se tijesto dobro ohladilo, premažemo ga bogato kremom, te posložimo svježe jagode (jagode možete slobodno narezati na kriške i poslagati po kremi)
- Ako želite, možete ih za kraj posipati šećerom u prahu
Dobar tek!
Tihana
super jednostavno i jako lijepo :)
OdgovoriIzbrišihvala! :)
OdgovoriIzbriši