utorak, 14. travnja 2015.

Hedoniziranje s temom istarskih tartufa i vina...


Prošli tjedan je bio prepun raznih gastrodogađanja i gastrodruženja, a za kraj takvog tjedna, da zaokružimo proljetnu gastrocjelinu još je samo falilo i ovo, u doslovnom smislu "hedonističko" druženje s temom istarskih tartufa i vina. :) Nije da se bunim. ;)


Na druženju u ugodnom prostoru kulinarskog studija Majstor kuhar d.o.o., degustirali smo Zigante vina i jela sa Zigante tartufima, na kojem nam je executive chef Restorana Zigante, Damir Modrušan, predstavio delicije iz Motovunske šume. 

Restoran Zigante je prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa i tijekom cijele godine nudi pažljivo osmišljen jelovnik na bazi svježih tartufa. 

Mi smo ovoga puta uživali u Sous Vide fritaji, Fužima s tartufima, Jakobovim kapicama s pjenom od orade, maćuhicama i tartufima, Beefsteakom Sous Vide s kremom od celera, mliječnim krokantom (mlijeko u prahu s karameliziranim maslacem) i infuzijom beefsteak soka, te za kraj Creme Brulee s maslacem od tartufa i sladoledom od šparoga. 

Na kraju dana mislila sam da ću se onesvijestit od svega što sam isprobala, ali barem bi se onesvijestila sretna! :)

Da ne duljim previše, slika govori tisuću riječi, pa Vam ja donosim malo više tisuća tih riječi ;). 

Uživajte! :)
















Sous Vide fritaja

Fuži s tartufima

Jakobova kapica, pjena od orade, maćuhica, tartufi

Beefsteak Sous Vide, krema od celera, mliječni krokant (mlijeko u prahu s karameliziranim maslacem), infuzija beefsteak soka

Creme Brulee, maslac od tartufa, sladoled od šparoga


Tihana

Nema komentara:

Objavi komentar