srijeda, 2. ožujka 2016.

Pavlova sa čokoladom i espresso kavom...


Ako želite nekoga impresionirati nekom slasticom, onda je Pavlova pravi izbor. 

Tako nesavršena, a elegantna... Hrskava, mekana, ljepljiva, slatka... 
I vjerujte mi, nije uopće komplicirana za napraviti, iako možda tako na prvu i ne izgleda. ;)

Recept:
Kora:

  • 4 bjelanjka   
  • 220 g šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica octa
  • otopljena čokolada (2 reda)
Krema:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 3-4 žlice espresso kave

  • 1/2 papaje (narezana na kockice)
  • 1/2 šalice višanja

Postupak:
Kora:

  • Zagrijte pećnicu na 140 C
  • Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, te postepeno dodavajte šećer, ekstrakt vanilije, i nakraju ocat
  • Dobro sve izmiksajte, dok smjesa ne postane jednolična i čvrsta
  • Žlicom istresite smjesu u krugove (sredinu malo stisnete, tako da su vam rubovi pavlove viši, kako bi krema fino ispunila unutrašnjost pavlove)
  • Kapnite par kapi otopljene čokolade i štapićem za ražnjiće lagano umiješajte u bjelanjke
  • Sušite kore 60 min
  • Ostavite u pećnici da se skroz ohlade
Krema:
  • Mikserom razradite slatko vrhnje sa espressom dok ne dobijete čvrstu kremu

Donju koru premažite bogato kremom, dodajte drugu koru, opet kremu i na vrh poslažite voće koje ste vrlo kratko na laganoj vatri prokuhali dok ne ispusti sok, te sve žlicom lagano prelijte otopljenom čokoladom.


Dobar tek!

Tihana

Nema komentara:

Objavi komentar